سایت حقوقی راه مقصود

جرایم نگهداری، عرضه و فروش کالای قاچاق مشخص شد

نمایندگان مردم در خانه ملت جرایم نگهداری، عرضه یا فروش کالای قاچاق مشخص کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، نمایندگان در نشست علنی امروز چهارشنبه (31 تیرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در خصوص طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ماده 5 این طرح با 119 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر موافقت کردند.

براساس ماده 5 طرح مذکور، متن زیر به عنوان ماده (18 مکرر) به قانون الحاق می‌شود:

ماده 18 مکرر- نگهداری، عرضه یا فروش کالا و ارز قاچاق موضوع ماده 18 این قانون حسب مورد توسط واحدهای صنفی یا صرافی‌ها تخلف محسوب و مرتکب علاوه بر ضبط کالا به ترتیب زیر جریمه می‌شود:

الف- مرتبه اول: جریمه نقدی معادل دو برابر ارزش کالا یا بهای ریالی ارز قاچاق

ب- مرتبه دوم:‌ جریمه نقدی معادل چهار برابر ارزش کالا یا بهای ریالی ارز قاچاق

ج- مرتبه سوم: جریمه نقدی معادل شش برابر ارزش کالا یا بهای ریالی ارز قاچاق و نصب پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی و تعطیل محل کسب به مدت شش ماه.

گفتنی است نمایندگان در جریان بررسی طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ماده 6 این طرح با 123 رأی موافق، 7 رأی ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر موافقت کردند.

در ماده 6 این طرح آمده است که عبارت زیر به انتهای تبصره 1 ماده 20 قانون الحاق می‌شود:

در هر مرحله از رسیدگی چنانچه متهم وثیقه ای معادل حداکثر جزای نقدی تودیع نماید از وسیله نقلیه رفع توقیف می‌شود.

لازم به ذکر است نمایندگان در جریان بررسی طرح مذکور با ماده 7 آن با 116 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر موافقت کردند.

براساس ماده 7 طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تبصره 1 ماده 22 قانون به شرح زیر اصلاح و به انتهای تبصره‌های 4 و 5 متون زیر الحاق می‌شود:

تبصره 1- در صورتی که ارزش عرفی (تجاری) مشروبات الکلی مشمول بندهای الف و ب این ماده باشد مرتکب علاوه بر جریمه نقدی مقرر در این ماده به مجازات حبس از شش ماه تا یک سال محکوم می‌شود.

تبصره 4- ساخت تجهیزات دریافت از ماهواره نیز مشمول مجازات‌ها و احکام مقرر برای این ماده است.

تبصره 5- در هر مرحله از رسیدگی چنانچه متهم وثیقه‌ای معادل حداکثر جزای نقدی تودیع نماید از محل نگهداری رفع توقیف می‌گردد. گفتنی است نمایندگان در ادامه بررسی طرح مذکور با ماده 8 این طرح با 101 رأی موافق، 6 رأی ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر موافقت کردند.

در ماده 8 این طرح آمده است که در بند الف ماده 27 قانون عبارت “فرآورده‌های بیولوژیک” بعد از عبارت “فرآورده‌های دارویی” اضافه و تبصره 1 آن به شرح زیر اصلاح می شود:

تبصره 1- ساخت، حمل، نگهداری، عرضه یا فروش محصولات فوق نیز مشمول مجازات‌ها و احکام مقرر در این ماده است.

منبع : خبرگزاری ایلنا

0 0 رای ها
امتیاز دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

You may also like these

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x