آیا مي دانستيد ازدواج زن ايراني بامردخارجي محدوديت قانوني دارد؟
آیا می دانستید به زنی که به عقد موقت مردی در آید و به زبان عامیانه صیغه وی شود نفقهای تعلق نمیگیرد مگر اینکه در زمان عقد موقت در این مورد توافقی صورت گرفته باشد؟
آیا می دانستید عده یعنی مدتی که تا انقضای آن زن نمی تواند شوهر دیگری اختیار کند؟
آیا می دانستید طلاق رجعی طلاقی است که فقط شوهر در مدت عده حق رجوع دارد و با هر بیان و اقدامی که حکایت از رجوع کند محقق می شود و بلافاصله زن نیز مکلف به انجام وظایف زناشویی است؟
آیا می دانستید زن می تواند اجرت المثل کارهایی را که شرعاً بر عهده او نبوده و در منزل انجام داده است از دادگاه مطالبه نماید؟
آیا می دانستید درصورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه مکلف است موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد؟
آیا می دانستید در کلیه موارد درخواست طلاق، به جز طلاق توافقی، دادگاه باید به منظور ایجاد صلح و سازش موضوع را به داوری ارجاع نماید؟
آیا میدانستید در صورتی که متهم توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشد، می تواند از دادگاه درخواست تعیین وکیل مجانی نماید؟
آیا می دانستید سلب حق همراه داشتن وکیل یا عدم تفهیم این حق به متهم موجب بیاعتباری تحقیقات میشود؟
آیا می دانستید ورود به منازل، اماکن تعطیل و بسته و تفتیش آنها، همچنین بازرسی اشخاص و اشیاء در جرائم غیرمشهود با اجازه موردی مقام قضائی است، هر چند وی اجرای تحقیقات را بهطور کلی به ضابط ارجاع داده باشد؟
آیا می دانستید تحتنظر قرار دادن متهم بیش از بیست و چهار ساعت، بدون آنکه تحقیق از او شروع یا تعیین تکلیف شود، بازداشت غیرقانونی محسوب و مرتکب به مجازات قانونی محکوم میشود؟
آیا می دانستید هرگونه عکسبرداری یا تصویربرداری یا ضبط صدا از جلسه دادگاه ممنوع است مگر به دستور رئیس دادگاه؟
آیا می دانستید حضور افراد کمتر از هجده سال تمام شمسی به عنوان تماشاگر در محاکمات کیفری جز به تشخیص دادگاه ممنوع است؟
آیا می دانستید هرگاه محکوم به پرداخت دیه فوت کند، در صورت تقاضای محکومٌ له، دیه از ماترک محکومٌ علیه پرداخت می شود؟
آیا می دانستید در صورت محکومیت متهم، پرداخت هزینه های دادرسی به عهده او است؟
آیا می دانستید هرگاه محلی یا چیزی بر حسب امر مقامات صالح قضایی مهر یا پلمپ شده باشد کسی عالماً و عامداً آنها را بشکند یا محو نماید یا اعمالی از این قبیل انجام دهد مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد؟
آیا می دانستید در صورتی که شخص وصیت نکرده باشد، رضایت کلیه وراث جهت پیوند عضو متوفی یا کسی که دچار مرگ مغزی شده لازم است و الاّ موضوع پیوند و اهداء عضو امکانپذیر نبوده و برخلاف مقررات است؟
آیا می دانستید در خصوص کالبدشکافی متوفی، در مواردی که دستور مقام قضایی برای تعیین علت فوت صورت میگیرد، موضوع منوط به رضایت اولیاء دم نیست اما در سایر موارد باید کلیه وراث رضایت خود را اعلام کنند؟
آیا می دانستید شوهر می تواند همسر خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیت خود یا زن باشد منع کند؟
آیا می دانستید هرگاه مهریه بیشتر از 110 سکه تعیین شود در ابتدا 110 سکه مطابق قانون باید پرداخت شود و در صورت امتناع از پرداخت زندان در انتظار فرد است، سپس دادگاه نسبت به پرداخت مازاد 110 سکه تمکن مالی فرد را بررسی و مطابق وضعیت مالی و تمکن وی تصمیم گیری خواهد نمود و زوج از بابت این مازاد بازداشت نشده و زوجه تنها می تواند نسبت به معرفی و توقیف اموال زوج اقدام کند؟
آیا می دانستید تفکیک با رضایت و در حالت تفاهمِ مالکانِ مشاع است، درحالیکه افراز در فرض عدم تفاهم و وجود اختلاف نسبت به حصه یکدیگر و قصد قطع حالت اشتراک می باشد؟
آیا می دانستید تفکیک در اداره ثبت انجام می گیرد، اما افراز هم در اداره ثبت و هم در دادگاه؟
آیا می دانستید وکالت عقدی است جایز؛ بنابراین با فوت طرفین باطل می شود و بلاعزل بودن یا نبودن صرفاً یک شرط است؟
آیا می دانستید نوشتن یادگاری بر روی آثار باستانی جرم محسوب می شود؟
آیا می دانستید درخواست صدور مجوز سقط جنین فقط هنگامی پذیرفته می شود که جهت درمان بوده و قبل از 4 ماهگی جنین به درخواست زوجین و با معرفی نامه پزشک، نتایج آزمایشات پزشکی به اداره کل پزشکی قانونی استان تقدیم شده باشد؟
آیا می دانستید اگر کاهش توانایی های جسمی و فکری کارگری ناشی از کار باشد کارفرما مکلف است به نسبت هر سال سابقه خدمت معادل دو ماه آخرین حقوق وی را پرداخت نماید، ضمناً حسب مورد دیه کارگر نیز باید پرداخت شود؟
آیا می دانستید اگر زوجی بدون اذن همسرش جهیزیه وی را بفروشد برابر قانون مسئول است و می توان به عنوان فروش مال غیر از وی شکایت کرد؟
آیا می دانستید زن می تواند در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه به محکمه رجوع کند و در این صورت محکمه میزان نفقه را توسط کارشناس رسمی دادگستری معین و شوهر را به پرداخت آن محکوم می کند؟
آیا می دانستید که به موجب قانون مدنی در ازدواج دایم زن از زمان عقد مستحق نفقه است؟
آیا می دانستید پدر یا مادری که حضانت طفل به آنها داده شده است حق ندارند طفل را به محلی غیر از محل اقامت طرفین یا خارج از کشور ببرند مگر با کسب اجازه از دادگاه؟
آیا می دانستید زن و شوهری که در اثر سانحه تصادف رانندگی فوت نمایند و تاریخ فوت و تقدم و تاخر فوت آنها معلوم نباشد از یکدیگر ارث نمی برند؟
آیا می دانستید ترکه زمانی به وارثان می رسد که دیون و واجبات مالی و وصایا ادا شود؟ (دارایی شخص پس از مرگ به وارثان وی انتقال می یابد این دارایی در اصطلاح ترکه نامیده می شود)
آیا می دانستید به موجب قانون هر چیزی که مالیت داشته باشد و قابل تملیک نیز باشد می توان به عنوان مهر قرار داد؛ بنابرین چیزی که ارزش مالی ندارد یا مسلمان نمی تواند مالک آنها شود و استفاده از آنها حرام است را نمی توان به عنوان مهریه تعیین نمود؟