سایت حقوقی راه مقصود

جرم مشهود

 

 

 

متن پرسش :
جرم مشهود چیست؟

متن پاسخ :
براساس ماده 21 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور كیفری، جرم در موارد زیر مشهود به حساب می‌آید:

1ـ جرمی كه در معرض دید ضابطان دادگستری واقع شده یا بلافاصله پس از وقوع جرم، مامورین یاد شده در محل وقوع حادثه حاضر شوند یا اینكه پس از وقوع جرم، آثار آن را مشاهده كنند. به عنوان مثال: قتلی صورت گرفته و بلافاصله مامورین با جسد متوفی مواجه شوند.

2 – در صورتی كه دو نفر یا بیشتر كه داخل وقوع جرم بوده‌اند یا قربانی جرم، بلافاصله پس از وقوع جرم شخص معینی را به‌عنوان مرتكب جرم معرفی كنند.

3 – چنانچه بلافاصله پس از وقوع جرم آثار و علائم ارتكاب جرم یا اسباب و دلایل آن در دست متهم پیدا شود یا اینكه تعلق این آلات و ادوات به متهم ثابت شود.

4 – در صورتی كه متهم بلافاصله پس از وقوع جرم قصد فرار داشته یا در حال فرار یا فوری پس از آن دستگیر شود.

5 – در مواردی كه صاحبخانه بلافاصله پس از وقوع جرم، ورود مامورین را به خانه خود تقاضا كند.

6 – وقتی كه متهم ولگرد باشد. شایان ذكر است كه در جرایم مشهود، چنانچه بازداشت متهم برای تكمیل تحقیقات ضروری باشد، موضوع اتهام باید با ذكر دلایل، بلافاصله كتبا به متهم ابلاغ شود و ضابطان حداكثر تامدت 24 ساعت می‌توانند متهم را تحت‌نظر نگهداری نموده و در اولین فرصت باید متهم را نزد مقام قضایی حاضر كنند. پس از ورود مقام قضایی، ضابطان تحقیقاتی را كه انجام داده‌اند به وی تسلیم می‌كنند و دیگر حق مداخله در انجام تحقیقات را ندارند. مگر به دستور مقامات قضایی یا اینكه ماموریت جدیدی كه از طرف وی به آنان ارجاع می‌شود. ( محمدرضا اسدی – تهران امروز )

 

 

 

0 0 رای ها
امتیاز دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

You may also like these

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x